Les Paul Classic, treble bleed

Een treble bleed voorkomt doffe tonen als de volume potmeter terug gedraaid wordt. Het element in combinatie met de potmeter en gitaarkabel vormt een filter. Door een of meer passieve componten (condensator en weerstand) toe te passen blijft de heldere toon behouden als aan de potmeter gedraaid wordt.
Deze Gibson Les Paul classic is nu voorzien van een treble bleed, bovendien is de bestaande humbucker vervangen door een Dimarzio element.

DSC_2066

DSC_2063

DSC_2067


MXR P90 phaser

De phaser van MXR P90 klinkt prima. Echter er is een hinderlijke vervorming waarneembaar als een gitaar gebruikt wordt met elementen met met hoge uitgang, zoals humbuckers. Hier is een zogenaamde R28 modificatie uitgevoerd, waarna de weerstand niet meer deelneemt aan het circuit. Het gevolg is, dat de vervorming een stuk minder is.

DSC_2058 DSC_2060


Marshall JCM 800

Bij deze Marshall JCM 800 zijn de koppelcondensatoren vervangen door een beter type. Verder zijn de ingang- en uitgang connectoren vervangen door een stereo- en betere kwaliteit type.

DSC_1920

DSC_1912

DSC_1918


Boss DS1

Er is een modificatie aangebracht in het circuit. De DS1 klinkt een beetje kil, omdat het midden gebied eruit gefilterd wordt. Door een aantal componenten (condensatoren, diodes en weerstanden) te veranderen klinkt de DS1 meer als een Marshall, lekker dus.

DSC_1448 DSC_1447


Mesa Boogie V-Twin


Origineel is het volume van het clean kanaal niet in te stellen. Bij het schakelen tussen clean, crunch en lead is een fors volumeverschil hoorbaar. De V-Twin is nu voorzien van een extra potmeter, waardoor het volume van het clean kanaal in te stellen is.

DSC_1388

DSC_1389


Mesa Boogie Caliber 50+


Aanbrengen van een instelbare bias en 1 Ohm kathode weerstanden in een Mesa Boogie Caliber 50+

Instelbare bias Bias weerstand


Fender Concert Reverb

Bij deze Fender Concert Reverb is een modificatie aangebracht bij het tweede kanaal, waardoor meer oversturing (gain) en een vetter geluid ontstaat.

Concert 1