Naast het werk aan versterkers en instrumenten helpt Tube Amp Care u ook als u problemen heeft met andere soorten apparatuur, zoals uw buizenversterker jukebox of leslie.

Jukebox

Van een AMI 200 kraakte de potmeter nogal. Dit komt omdat bij regelen van het volume de gelijkspanning op de kathode wordt geregeld. Door een modificatie is het hinderlijk gekraak voorbij.

DSC_1752

DSC_1750

Bij een Wurlitzer 1800 kwam een hinderlijke brom uit de luidsprekers. De voeding is nagekeken en het euvel verholpen.


Leslie

Normaal wordt een leslie gebruikt bij een orgel, om zweverige geluiden mee te krijgen. Een mooi voorbeeld is het fantastisch Hammond orgel geluid op Green Unions van Booker T & MG's.
Echter een leslie kan ook heel goed gebruikt worden bij een elektrische gitaar, denk daarbij aan Presence of the lord van Blind Faith en Badge van Cream.

Leslie 2

Leslie 1

Een Cosmosound leslie heeft een modificatie gehad. Het circuit van deze Cosmosound is aangepast, zodanig dat de woofer en de tweeter naar keuze kan worden aangestuurd of door het originele circuit of door een (buizen) gitaarversterker.
Een passieve crossover filter met hoogwaardige componenten zoals Audyn condensatoren is ingebouwd in de leslie en wordt alleen gebruikt bij toepassing van een externe versterker.

Leslie 4

DSC_0957

DSC_0955

Hieronder nog een filmpje van deze leslie met een elektrische gitaar.
Accordeon

Een Hohner Bass 3 werkte niet meer en enkele tonen waren vals. De voeding is nagekeken en na een schoonmaakbeurt en afregeling klinkt de Bass 3 weer als vanouds.

Bass3 1

Bass 3 2


Een Hohner Electronium klonk niet meer zuiver. Na een grondige schoonmaakbeurt klinkt deze weer prima.

DSC_1436

DSC_1439


Aphex hoofdtelefoon versterker

De Aphex vertoonde een krakend geluid. Tevens brandde de LED wel erg fel, dit is aangepast.

DSC_1367

DSC_1366


Yamaha P58

Het plugje van de voeding van dit keyboard was aan de binnenkant van de print losgeraakt. De solderingen zijn hersteld en het plugje is vastgelijmd aan de printplaat.

Yamaha P58